etsXpress - etsen op locatie

Toveren met metaal

Etsen is een bijzondere, magische ervaring! Etsen is eigenlijk toveren met metaal. Je maakt een tekening op een zinken plaat en als je het afdrukt, zie je pas echt hoe het geworden is. Altijd een aangename en magische verrassing!

Met de etsXpress bouwen we elke locatie om tot etsatelier. We geven vooral in het basis – en voortgezet onderwijs workshops etsen, maar de etsXpress kan ook goed ingezet worden voor andere gelegenheden, bijvoorbeeld een team-uitje of jubileum.

Workshops in het onderwijs

Onze twee uur durende workshop start met een power point presentatie waarbij we vertellen over het ontstaan van het etsen, waar we kijken naar etsen van beroemde kunstenaars en waarbij we tips geven hoe je zelf het beste een ets kan maken.
Vervolgens gaan de handen uit de mouwen! Je maakt een schets, krast het in de metalen plaat en je drukt het zelf af aan de pers, draaien maar!

Het Ets Atelier is Partner bij CJP, Cultuurkaart voor Voortgezet Onderwijs van toepassing

Etsen in het Ets Atelier

In het kader van Jeugdland zijn er in de zomervakantie workshops etsen voor kinderen in het Ets Atelier: 

Maximaal 8 kinderen
Data: 25, 26 en 27 juli 2022 & 29 en 30 augustus
Tijd: 10 uur tot 12 uur.
Aanmelden kan via Whatsapp.

Vier je verjaardag in het Ets Atelier

Je verjaardag vieren in het Ets Atelier: een bijzonder feestje! Je leert zelf een ets te maken en gaat naar huis met een mooie etsplaat en verschillende kleurige afdrukken. In het atelier staat een grote pers waar jullie zelf aan mogen draaien.