etsXpress - etsen op locatie met een mobiele etspers

Toveren met metaal

Etsen is een bijzondere, magische ervaring! Etsen is eigenlijk toveren met metaal. Je maakt een tekening op een zinken plaat en als je het afdrukt, zie je pas echt hoe het geworden is. Altijd een aangename en magische verrassing!

Workshop etsen on the road

Met de etsXpress bouwen we elke locatie om tot etsatelier. We geven vooral in het basis – en voortgezet onderwijs workshops etsen, maar de etsXpress kan ook goed ingezet worden voor andere gelegenheden, bijvoorbeeld een team-uitje of jubileum.

Zelf aan de pers draaien!

Onze twee uur durende workshop start met een power point presentatie waarbij we vertellen over het ontstaan van het etsen, waar we kijken naar etsen van beroemde kunstenaars en waarbij we tips geven hoe je zelf het beste een ets kan maken.
Vervolgens gaan de handen uit de mouwen! Je maakt een schets, krast het in de metalen plaat en je drukt het zelf af aan de pers, draaien maar!

Etsen in het Ets Atelier

In het kader van Jeugdland zijn er in de zomervakantie workshops etsen voor kinderen in het Ets Atelier: 
 
Maximaal 8 kinderen
Kosten: €12,50 
Data: 26, 27, 28, 29 en 30 juli 2021
Tijd: 10 uur tot 12 uur.
Aanmelden kan via de button. Vergeet niet te vermelden voor welke datum je je aanmeldt.

Vier je verjaardag in het Ets Atelier

Je verjaardag vieren in het Ets Atelier: een bijzonder feestje! Je leert zelf een ets te maken en gaat naar huis met een mooie etsplaat en verschillende kleurige afdrukken. In het atelier staat een grote pers waar jullie zelf aan mogen draaien.